Flink besparen op je maandelijkse telefoonkosten

Het leven is al duur genoeg en je wilt vast ook nog regelmatig leuke dingen blijven doen met vrienden, familie & kennissen. Nu zijn er natuurlijk diverse kostenposten waar je flink op kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan je energiekosten. Daar bespaar je door goed te vergelijken al snel enkele honderden euro’s per jaar mee. Wat veel mensen niet weten en ook niet zo snel aan denken zijn de kosten voor je mobiele telefoon. Dit zijn kosten die iedere maand weer terugkomen en daar op besparen kan dus op jaarbasis een flink bedrag opleveren. Heb jij er wel eens over nagedacht hoeveel dat voor jou kan opleveren? In dit artikel lees je er meer over.

Betaal alleen voor je bundel

geld overhouden telefoonkostenMensen hebben vaak nog een abonnement waarbij een telefoon is inbegrepen. Prettig natuurlijk, dat nieuwste model smartphone in je broekzak, maar hoe betaal je wel flink voor. De providers hebben tegenwoordig de kosten voor de bundel en de telefoon uiteen gesplitst. Hierdoor is het voor mensen een stuk gemakkelijker om te zien wat de telefoon nu precies kost. Providers bieden in feite een lening aan om het toestel te financieren.

Alhoewel dit vaak met lage of zelfs 0% rente is, moet je hier wel iedere maand voor betalen. Soms wel enkele tientjes. Je kunt dan wel helemaal de blits maken met een nieuw toestel, maar is dat het je waard? Als je kiest voor een los toestel met een sim only abonnement ben je veel voordeliger uit. Je kunt je huidige toestel dan gewoon nog even wat langer blijven gebruiken. Je kunt online een sim only abonnement vergelijken en direct afsluiten. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste en beste deal hebt die goed bij jou past.

Geld overhouden

Als je iedere maand een paar tientjes minder hoeft te betalen, dan kan dit al snel oplopen. Zo kun je hier misschien wel van op vakantie aan het einde van de jaar, of misschien heb je een andere wens die je graag in vervulling laat komen. Een nieuwe telefoon in je broekzak hebben zitten is natuurlijk ook erg leuk, maar na een paar maanden is deze ook niet meer nieuw en dan betaal je nog steeds iedere maand voor het toestel. Neem jij genoegen met een wat ouder toestel om flink geld over te houden aan het einde van de maand? Wat ons betreft is dit de beste keuze die je kunt nemen.

Comments are closed.