Vetrandjes blijven zichtbaar na gewichtsverlies

Misschien ben je hard aan het dieet aan het werken. Alles verloopt naar wens, je kilo’s komen er vanaf. Je bent blij met het gewichtsverlies, maar de plekken die er toe doen blijven maar vet. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een vetrandje rond de buik, de billen of de heupen.

Dit is een veel voorkomend probleem. Een liposuctie is een uitvoering die gedaan kan worden om het vet op een bepaalde plek weg te krijgen. Het is niet de bedoeling om met liposuctie te vermageren. Het doel is om plaatselijk bepaalde vetophopingen te verwijderen. Een liposuctie wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd, meestal in een kliniek.

afvallen liposuctieNiet voor alle lichamen is een liposuctie geschikt. Als je bijvoorbeeld erg veel overgewicht hebt, dan is een liposuctie vaak niet verantwoord. Vaak zal je eerst een consult hebben met een arts. In dit consult wordt besproken hoe de ingreep precies zal verlopen. Ook zal er aandacht worden gegeven aan de verwachtingen die je hebt en of deze verwachtingen overeen zullen komen met de resultaten die de chirurg verwacht te kunnen boeken. Letterlijk betekend liposuctie het wegzuigen van vet. De technieken zijn de laatste jaren flink verbeterd.

Tegenwoordig wordt er namelijk voornamelijk gebruik gemaakt van liposculptuur. Een geavanceerd techniek waarbij met naalden gewerkt wordt. Deze nieuwe techniek is veel preciezer en is minder ingrijpend voor het lichaam. Liposuctie is echter nog steeds het woord dat voornamelijk gebruikt wordt voor deze ingreep alhoewel er voornamelijk liposculptuur wordt uitgevoerd in de klinieken.

Het weghalen van vet op bepaalde plekken in het lichaam blijft een chirurgische ingreep. Dit zorgt ervoor dat er bepaalde risico’s zijn. Een aantal van deze risico’s zijn:

* zwellingen en bloedingen

* vochtophopingen

* onregelmatigheden in de huid

Uiteraard zullen deze zaken tijdens een consult met een plastisch chirurg besproken worden. Daarnaast worden de liposuctie prijzen op voorhand met je doorgesproken. Ook zullen eventuele andere risico’s voor jou persoonlijk besproken worden. Zorg dat je altijd goed bent ingelicht van de eventuele complicaties en maak op basis daarvan een keuze. De arts kan je ook daarbij te hulp staan.

Comments are closed.